"SZERZETESI KUNYHÓ" TORTA MEGGYEL
sponsored links
Erika meghirdetett játékára készítettem el ezt a meggyes tortát. Érdemes körülnézni a blogján- egészséges ételeket készít változatosan! :) Nagyon finom, mutatós torta, akár ünnepnapra is, nem bonyolult az elkészítése, de! fogyasztás elõtt egy nappal kell elkészíteni, hogy a tejfeles krémtõl a kisütött, meggyel töltött rudak érkezzenek megpuhulni. Az egy üveg meggy kevésnek bizonyult, ezért félbevágott aszalt szilvában - dióval töltöttem be 2 rudat. Monastirskaya izba néven ismert népszerû sütemény.
400 g liszt (2 pohárral)
200 g szobahõmérsékletû vaj (70 %-tól magasabb zsírtartalmú) vagy margarin
220 g kristálycukor
200 g tejföl, több, mint 25%-os zsírtartalommal
1/2 csomag vaníliás cukor
csipet só
1 teáskanál sütõpor (szerintem felesleges, kihagyható) ...